7 Nisan 2013 Pazar

Bugün İyi Bir Şeyler Yapmalı

Merhabalar sevgili dostlarım,izleyenlerim,takipçilerim,güzel bir hafta sonu diliyorum hepinize,

Dün  akşam mail;lerimi kontrol ederken bir öğretmenimizin bana yolladığı mail;i gördüm ,birazda geç gördüğüm için üzüldüm açıkcası , köy okulu kitap toplama kampanyası başlatmış öğretmenimiz bizlerdende bu güzel çalışmaya destek vermemizi rica etmiş bende sizlerden rica ediyorum .Canlarım evlerinizde okumadığımız kenarda köşede kalmış,her türlü kitap,dergi vs.lütfen  vericeğim iletişim adresiyle irtibata geçip göndermenizi rica ediyorum sizlerinde bu güzel çalışmada çocuklarımız için bir katkısı olsun:))

 SAKLAMA BAĞIŞLA
 Gölgeler görüyordu çocuğun gözleri gölgeler… Ne olduğu belli olmayan… Rüyaydı bu…İki el miydi kuş taklidi yapan, yoksa kanlı canlı bir kuş muydu kanat çırpan? Bir kuş taşıyamazdı onca hikayeyi sırtında. Hele bir el; kaç şiir, kaç masal  sığardı ki? Besbelli bir kitaptı bu, okunmaya hazır.  En güzel sayfasını açmıştı bak! Bir çift göz bekliyordu sadece ne güzel!

   Uyandı çocuk sonra, doğruldu yerinden; odaya göz gezdirdi iyice. Yoktu uçan kitaplar. Sözcükler dökülmüyordu gökten.Reklamlarını, ölüm ilanlarını bile ezberlediği bir gazete vardı odunların altında, bir de öğretmeninden dinlediği birkaç masal, zihninde her gün rüyalarına giren. ..
  Bu, Ahmet’in öyküsüdür. Ahmet bizim köyümüzdeki her çocuğun adı. Onlara masallarını, hayallerini verelim dedik; kahramanları da siz olun istedik. 
 Hiç önemsemediğiniz en küçük yardım bir hayatı baştan sonra değiştirebilir.Evinizin bir köşesinde atıl durumda olan  dergi, ansiklopedi, masal-roman ve hikaye kitaplarınızı okul kütüphanemiz için gönderirseniz çok memnun oluruz. 




3 Yorum:

saat: 7 Nisan 2013 05:05 , Blogger mavilale dedi ki...

ben kendi okulumun kütüphanesine bağışlıyorum okuduğum kitapları öyle olmasa gönderiridim mutlaka ne demişler önce can sonra canan :))

 
saat: 7 Nisan 2013 07:17 , Blogger suzan hobi dedi ki...

canın sağolsun zeynep hocam ALLAH razı olsun ,senin yaptığında aynı şey değişen bir şey yok aslında, ama köy okullarının bu anlamda daha çok ihtiyacı var sanırım:))sevgiler

 
saat: 8 Nisan 2013 23:50 , Blogger mavilale dedi ki...

ah suzan bizde şehir okuluyuz ama köy okulunda farkımız yor kütüphaneyi bile bir arkadaşla geçen sen biz oluşturduk yoktu yani kütüphanemiz o yüzden bizim kütüphane henüz emekleyen bir bebek bakıma ihtiyacı var :))

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa