İşte tam bu esnada şöyle buz gibi bir ev limonatası imdadımıza yetişti taze nanenin verdiği o ferahlıkla yapmanızı şiddetle tavsiye ederim gelelim tarife canlar
MALZEMELER
Ben 10 tane limon kullandım canlar
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2,5 su bardağı toz şeker(şeker miktarını ayarlayabilrsiniz damak tadınıza göre)
3 litre su
bu 3 litre suyun 1,5 litresi soğuk olucak yani dolaba koyup hazırlayabilrsiniz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle limonlarımızı güzelce yıkayıp rendenin küçük tarafıyla bir kabın içine rendeliyoruz , yalnız limonları rendelerken beyaz kızmını rendelememeye dikkat ediyoruz ,acımsı bir tadı olmamalı, rendelediğimiz limon kabuklarını tencereye alıp 1,5 litre suda bir iki taşım kaynayana kadar haşlıyoruz zaten rengide hemen çıkıyor,çok fazla kaynamayacak bir iki dakika yeterlidir,başka bir tencere üzerine koyduğumuz süzgeçten bir güzel geçirip içine şekeri ve limon tuzunuıda ekleyip erimesini sağlıyoruz,daha sonra kabuklarını rendelediğimiz limonları limon sıkacağıyla sıkıp temiz bir tülbent üzerinden geçirerek az önce hazırladığımız suya ilave edeiyoruz dolaptan aldığımız soğuk suyu ve en sonda taze nane yapraklarınıda ekleyerek ılınınca dolaba koyuyoruz buz gibi ev limonatamız hazır canlar afiyet şekerler olsun içiniz ferahlasın inş:))
Harika deriz :) elinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgili resim defterim geç cevap verdiğim için kusuruma bakmayın modemim arızalıydı bir kaç gündür:((sevgiler
Silhayır istemem diyen çıkacak mı bakalım:)))))
YanıtlaSilhiç sanmıyorum. ellerine sağlık
bende sanmıyorum ablacım:))bu sıcaklarda gerçekten çok iyi gidiyor ne yalan söyliyeyim:))teşekkür ederim canım ,sevgiler
SilHer geceye bir sabah veren, elbette her sabaha bir umut verir.Her dile dua etme kabiliyeti veren de elbette o duayı kabul etme iradesi gösterir.Rabbim dilinizi duasız, dualrınızı cevapsız bırakmasın.Dualarımız kabul gecemiz mübarek olsun
YanıtlaSilsevgili Marifetannecim çok teşekkür ederim amin inş güzel dualarına,geç cevapladığım içinde özür dilerim:((sizlerinde geçmiş Ramazan bayramı mübarek olsun inş,sevgiler
SilEllerinize sağlık, ne kadar da güzel anlatmışsınız. Ben de yapıyorum ama kabukları haşlamıyorum. Dolapta şekerle karıştırıp bir gece bekletiyorum. Sizinki çok daha pratik. Çok teşekkürler, sevgiler, Elif
YanıtlaSil