13 Temmuz 2013 Cumartesi

Un Helvası Yaptım

Herkese hayırlı geceler efendim, genelde eşim değilde hep çocuklarımın isteği üzerine yapardım un helvasını ,bugünde sanırım oruca borçluyuz :))eşim tutturdu iftar için değilde sahura un helvası yapsan diye, bende isteğini kıramayıp kolları sıvadım,ben bizim yöremizin Kars;ın meşhur un helvasını  annemlerden kayınvalidemden öğrendiğim kadarıyla yapıyorum işte, ama onlar kadar güzel yapıyormuyum? sanırım değil anne eli başkadır sizlerde takdir edersiniz:)) Hayırlı Ramazanlar diliyorum sevgili dostlar ...


                           sahurda minik bir süpriz yapıp ona özel bu tabağı sunayımda ,  en azından  bari bu sefer demesin annem daha güzel yapıyor diye helvayı:))






evett benden tarifini bekleyen  dostlarım vardı bugün , sizlerde  denemek isterseniz eğer, paylaşmak istiyorum:))

Malzemeler
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin veya teryağı(ben margarin kullandım)
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Hazırlanışı
şekeri ve suyu bir tencereye alıp şerbetimizi hazırlıyoruz,ocakta 10 dakika kadar kaynatıyoruz şerbeti,sonra altını kapatıp kenara alıyoruz...

Helvayı yapacağımız tencerenin içine her iki yağımızı alıp,margarin veya tereyağının   erimesini bekliyoruz ,Sonra içine unu da yavaş yavaş ekleyip kısık ateşte 1 saate  yakın sürekli kavuşturuyoruz en az 40 dakika kavurdum ben,rengi iyice dönen helvamızın içine  (biz biraz fazla kavuruyoruz bu aşamada, siz kendi zevkinize görede ayaralayabilrsiniz kavurma süresini)yeteri kadar kavrulduktan sonra sıcak şerbeti dikkatlice döküyoruz,amann dikkat edin acaip sıçrıyor şerbeti dökülünce cozz diye bir ses çıkıyor:))neyse canlar tencerenin kapağını kapalı tutup hızlıca bir iki çevirdikten sonra  demini alması içinde bir iki dakika  yine ocak üstünde tutup en son altını kapatıp servis tabaklarına sıcak sıcak koyup şekil veriyoruz...

Etiketler:

4 Yorum:

saat: 13 Temmuz 2013 14:10 , Blogger Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Güzel bir sürpriz olacak desene :)
ellerine sağlık, ben de çok kavrulmuş severim..

 
saat: 13 Temmuz 2013 14:36 , Blogger suzan hobi dedi ki...

inş öyle olur Aynur hanımcım:))çok teşekkür ederim,bizde böyle çok kavrulmuş severiz helvayı ,ben bu aralar tekrar sizin o güzel hamur işlerinizden yapmak için ziyaretinize gelicem inş:))selamlar sevgiler Hayırlı Ramazanlar

 
saat: 13 Temmuz 2013 16:04 , Blogger birincisin dedi ki...

Hayırlı Ramazanlar diliyorum Suzan'cım,ellerine sağlık.Afiyet olsun.Selam ve sevgilerimle:)

 
saat: 14 Temmuz 2013 09:12 , Blogger suzan hobi dedi ki...

Hayırlı Ramazanlar birincim çok teşekkür ederim canım sağol eksik olma,selamlar sevgiler

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa