20 Aralık 2013 Cuma

Kırmızı Lahana Turşusu Yaptım :)

Merhabalar canlarım  hayırlı günler diliyorum herkese,kış mevsiminde  olmazsa olmaz turşulara bayılıyorum çok seviyorum,  her ne kadar evde ben ve büyük oğlum dışında yiyen  yok ama :( Geçtiğimiz yaz bir kaç. bidon hem karışık hem salatalık epey turşu kurdum,yarısını tükettik bile,laf aramızda güzel turşu yaparım annemin deyimiyle boynuz kulağı geçti :)

Bu postumdada yapımı zaten çok basit tamda kış turşusu hani, kırmızı lahana turşusundan bahsedicem ,3  veya 4  gün içinde çarçabuk olan bu güzel kırmızı lahana turşusunun tarifine gelince, şöyle kısacası yazayım...

Malzemeler
2 orta boy kırmızı lahana
1,5 su bardağı sirke
kaynak su
tuz miktarını  göz kararı hazırladım :)
2,5 litre alıyordu sanırım benim kavanozum, biraz göz kararı ölçüler vericem ama sonuç mükemmel:)

Yapılışı
büyükçe bir kabın içine kırmızı lahanalarımı ince ince kıydım ,bir avuç kadar iri tuzla yoğurdum az diriliğinin gitmesi gerek çünki sonra  kavanozumun içerisine güzelce elime alıp sıkarak  ilave ettim, üzerine sirkeyi,ve kaynak suyumu da ekledim,sonra kavanozdaki suyundan bir bardak kadar alıp önce tuz miktarını kontrol ettim sonra  az daha tuz ekleyip bardağa iyice erittikten sonra tekrar kavanoza boşalttım benim turşum 3  günde hazır oldu :)pilav, makarna ,hatta et yemeklerinin yanında enfesssss ,  off off gelsin kilolar :)





6 yorum :

  1. off ya canım çektı hıç turşu yapmadım ama bunu deneyeceğim muhakkak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Emine hanımcım şiddetle denemenizi tavsiye ederim inanın hiç pişman olmıyacaksınız ,sevgiler

      Sil
  2. ne kadar severim ağzmın suyu aktı vallahi afiyet olsun size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Yelda hanımcım,sevgiler

      Sil
  3. Ablacim bi insan her konuda mi boyle marifetli olur allahim esirgesin seni oglusunla sana afiyetler olsun bende deneyecem esim cok sever bide boyle deneyeyim :-*

    YanıtlaSil
  4. yaayım eşim de çok sever ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil